Thursday, August 9, 2007

FAVG - FAMG - FAVG

För er som inte är flygnördar så betyder ovanstående att vi har flugit från Virginia till Margate och tillbaka till Virginia. Var en riktigt trevlig flygning. Det var nämligen första gången vi flög söderut. Det är alltid spännande när man flyger på nya ställen att försöka matcha det man ser på marken med det på kartan. Inte alltid så lätt även om man flyger coastwise. På kartan ser det ut som om det ska vara lite mellanrum mellan städerna men i verkligheten så är det hus mer eller mindre hela vägen så det kan vara svårt att se var en stad/by börjar och slutar.

På hemvägen hände nåt intressant. ZS-KGB som är en Cessna 152 blev omkörd av ZS-FNN som är en Cessna 150. Jag flög KGB och blev mäkta förvånad när Sebastian kom körande förbi mig på högersidan och sedan försvann i fjärran. 152:an borde vara det snabbare planet. Vet inte om man kan skylla på handhavande fel från piloten i ZS-KGB:-)

1 comment:

Timmy said...

Längtar tillbaka när man läser detta. Det är en fin flygning. Gjorde ni som "alla" andra som flyger till FAMG för första gången, kommer på vid Port Edward att ni kanske flygit lite långt ? :-)

Ang farten, så har dom nog inte "confat" planet 100% efter detta.
http://www.airliners.net/open.file/0714964/L/


Sitter i regniga Sthlm på ett kontor å lyssnar på Supermode - Tell Me Why (Casablanca va??)

Jonas: Vart är bilderna ?!