Sunday, August 12, 2007

FAVG - FAUL - FADQ - FAVG

Har blivit mycket flygande se sista dagarna. I går var det dags för ovanstående resa. FAUL står för Ulundi och FADQ är Phinda. Denna resa blev extra intressant eftersom när vi vid ankomst till Phinda, som drivs av Fed Air, fick order om att omedelbart ringa upp Virginia. En av de nya instruktörerna informerade oss då om att vi inte fick fortsätta hem pga dåligt väder och att vi inte skulle hinna hem innan det blev för mörkt. Vi höll väl inte riktigt med om hans bedömning men det var lika bra att rätta sig efter vad han sa. Det råkade vara ganska mycket piloter där just den natten så vi fick sova på madrasser på golvet. Tidigt i morse drog vi tillbaka till Virginia och landade strax efter kl 8. Nedan följer lite bilder från äventyret.

Här har vi landat på Ulundi flygplats. Mycket konstigt ställe. Dom hade en stor terminalbyggnad med ett kontrolltorn och två landningsbanor, men stället var helt övergivet. Verkar som dom börjat bygga flygplatsen och sedan ångrat sig...

Här är det lite färdplanering inför nästa leg. Enligt dessa beräkningar skulle vi hinna till Phinda och tanka och sedan åka hem, men som sagt så blev det ju inte riktigt så.

Jag står vid holdingpointen på runway 02 medans Sebbe lyfter från runway 23.

Ska precis landa på runway 36 på Phinda. Banan är väldigt lång men som ni ser ganska smal. På denna bana landar dom även Beech 1900c som tar 19 pax. Imponerade av att dom kan hålla kvar hjulen på banan för det kan inte vara mycket marginal med ett så stort plan.
Vi har precis landat och just fått veta att vi måste stanna över natten.

Är det inte vackert så säg. En Beech 90 i solnedgången.

Vet inte om det här är lika vackert, det är i alla fall jag och Sebbe i solnedgången :-)

Här är vi på hemväg tidigt i morse.
























2 comments:

Timmy said...
This comment has been removed by the author.
Timmy said...

Vilka bilder Jonas ! Fantastiskt, man längtar helt klart tillbaka.

Man skulle ha ett eget plan där nere å flyga runt med så man slipper alla andra som gör vistelsen där nere till "not as pleasant" :)

Ang B1900 på FADQ så är det massor med marginal. B1900 är 7,25m mellan hjulen och Phinda har 9m bana :-)